Psikanalitik Psikoterapi Sertifikası Yorum Yap

Psikanalitik Psikoterapi Sertifikası Psikanalitik psikoterapi Sigmund Freud’un geliştirdiği psikanalizi temel alan, en köklü psikoterapi yöntemlerinden biridir.

Psikanalitik psikoterapide Terapist klinik görüşme çerçevesinde yargılamayan, öğüt vermeyen, tarafsız, ve açık bir tutum içerisindedir. Bu tutum terapiye başvuran kişinin iç dünyasında yaşadıklarını söze dökmesini kolaylaştırır. Bu süreçte terapistin yorumlamaları ve desteğiyle birey iç görü kazanır, kendisi ve yaşadıkları üzerinde farkındalık geliştirir. Haftada bir veya iki sıklıkla yapılan yüz yüze görüşmeler sırasında, danışanın iç çatışmaları üzerinde çalışılır ve bilinçdışı süreçler üzerinde bilinç kazandırmak hedeflenir.

Psikanalitik psikoterapi insan ilişkilerini genişletmek, sağlamlaştırmak ve zenginleştirmek için yararlı araçlar sağlar.

Psikanalitik psikoterapi, bireyleri kökenleri geçmişe dayanan, fazlasıyla zorlayıcı ve tekrar eden davranış kalıplarına bağlı kalmaktan kurtarır. Geçmişte bireylere duygusal ve fiziksel olarak zarar vermiş durumlara bir cevap olarak savunmalar oluşur. Maalesef yıllar içinde, bu davranış kalıpları, duygusal olarak bizi besleyen ilişkiler yaşama yetimizi, özgürlüğümüzü ve gelişimimizi kısıtlayan yükler haline gelebilir.

Psikanalitik Psikoterapide bilinçdışını bilinçli kılarak bireyin kişilik yapısını iyileştirmek, davranışları iç güdüsel yönelimli olmaktan çıkartıp daha gerçek yönelimli yapmak için egoyu güçlendirmek amaçlanmaktadır.

Bu amaçlar doğrultusunda kullanılan yöntemler, bilinçdışını açığa çıkarmaya yönelik bir özellik taşır. Terapi süreci çocukluk yaşantılarının üzerinde odaklaşır. Bu yaşantılar tartışılır, yorumlanır, analiz edilir ve böylelikle kişilik yeniden yapılandırılır. Psikanalitik terapi kişiliği oluşturan yapı taşlarının tek tek tanımı kişiyi rahatsız etmeden çıkartılıp yeniden inşa edilmesi esasındadır. Amaç sadece problemleri çözmek ve yeni davranışlar kazanmak değildir. Kişilik değişimini sağlayabilmek için, geçmişin derinliklerine inmek yolu ile benlik anlayışının arttırılması esastır. Analitik terapi iç görüyü sağlamak esasına dayanır. Bu entelektüel olarak kişiliği anlamaktan farklı bir anlamdadır. Geçmişle bağlantılı duygu ve anıların anımsanması esastır.

Psikanalitik Psikoterapi Eğitiminin Kazanımları

  • Duraksayan ve ilerleyemeyen ilişkilerine, yaşamlarındaki özel bir duruma ya da işlerindeki bir olumsuzluğa yapıcı bir yanıt bulma,
  • Yakınlarıyla paylaşamayacağı duygu ve düşüncelerini hiç çekinmeden paylaşabilecekleri güvenli bir alan bulma,
  • Kendilerini tarafsız olarak dinleyebilecek birisiyle konuşma,
  • İlişkilerinde tekrarlayan davranış kalıpları nedeniyle bir kısır döngüye dönüşen durumlar hakkında ya da başarılı olma potansiyellerini aslında kendilerinin engelledikleri konusunda içgörü edinme
  • Kendileriyle ilgili olumsuz düşünceler ve duygularla mücadele etmek için yardım alma
  • Yalnızlık, izolasyon ve yabancılaşma duygusu ile başa çıkma

Kişisel hikayenizi mümkün olduğunca dürüst ve açık bir şekilde ifade etmeniz psikanalitik psikoterapide son derece faydalı olacaktır. Terapistiniz ilk olarak size iç görü edinmenizde yardımcı olur. Terapi sürecinde, hayatınızı sözlere döktüğünüzde anlarsınız ki, ona başka bir anlam katmış olursunuz. Ve geçmişi daha farklı değerlendirebilirsiniz. Terapide, geçmişi nasıl anlamlandırdığınız değerlendirilir, aynı zamanda geçmişi farklı değerlendirdiğinizde yaşamı algılayış ve yorumlayışınız da bununla paralel olarak değişecektir. Terapinin amacı bir yerde bir suçlu bulmak değil, anlamak ve affetmektir. Ve bu affetme süreci, sadece başkalarına yönelik değil, çoğu zaman kendimizi affetmemize yöneliktir.

Koç Net Akademi sitemiz üzerinden Psikanalitik Psikoterapi Sertifikası Programına Katılmak için Hemen Ara… +90 530 354 96 66 yada aşağıda yer alan linke tıklayıp eğitimi dahil olabilirsiniz.

Psikanalitik Psikoterapi Eğitimi Sertifikası

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X