Blog


İşaret Dili Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
İnsanların birbirleri ile kurdukları en etkili iletişim konuşmaktır. Konuşmak insanların yapmış olduğu en etkili eylemlerden bir tanesidir. Ama bazen insanlarla iletişim kurmak ya da karşındaki kişiye bir şeyler anlatmak sadece konuşmak ile olmaz insanlar mimikleri ile de karışışındaki kişiye derdini anlatabilmektedir. Duyma ve konuşma engeli olan kişilerde daha iyi iletişim kurabilmek, sohbet edebilmek ve hayata daha farklı açıdan bakabilmek için işaret dili eğitimi almak bir farkındalık katacaktır. Çevremizde ya da iş hayatımızda mutlaka duyma ve konuşma engelli olan kişilerle karşılaşabilir ve bu kişilerle duygusal bir bağ ya da iş ilişkileri kurulabilir. İşitme engeli bulunan bireylerle iletişimi daha iyi kurmak ve karşılıklı olarak anlaşabilmek için işaret dili eğitimi alınması büyük fayda sağlayacaktır.
Read more



Disleksi Eğitmenlik Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Yaşıtlarına göre öğrenme de zorluk çeken çocuklar zamanında fark edilmesi ve erken müdahale de bulunulması gerekmektedir. Ailelerin çocuklarındaki disleksi belirtilerini erken fark etmeleri ve psikologlar tarafından müdahale edilerek uygun yönlendirilmelerle eğitimlerini desteklemeleri gerekmektedir. Aileleri ise bu durumdan etkilenmeden çocuklarına en doğru yöntemlerle desteklemelidirler. Ülkemizde disleksi öğrenciler için okulda ve okul dışında çeşitli eğitim olanakları sunulmaktadır. Ailelerin ise bu eğitimden yararlanmaları gerekmeli ve çocuklarını en iyi şekilde yönlendirmelidirler. Yaşıtlarına göre öğrenme de güçlük çeken çocuklar okul dışında da artı bir eğitim almaları gerekmektedir. Disleksi çocukların eğitimlerinde önemli olan işitsel, dokunma, görsel gibi algıların geliştirilmesi, dikkat sürelerinin arttırılması, belleğin kuvvetlendirilmesi ve motor becerilerinin geliştirilmesi gerekmektedir.
Read more



Temel Pedagoji Eğitimi Amaçları

Posted on
0 comments
Temel Pedagoji Eğitimi ; Pedagoji; Bireyleri kuramsal ve uygulamalı olarak eğitme ve öğretme bilgisi ve sanatıdır. Pedagoji; Çocukların geleceğe hazırlanmasındaki eğitim-öğretim uygulamalarının incelenmesidir. Pedagoji; Eğitim konusunda ve farklı öğretme metotları hakkında araştırmaların yapıldığı bir bilim dalıdır.
Read more



En İyi Robotik Kodlama Eğitimi Sertifika Programı

Posted on
0 comments
Siz değerli kursiyerlerimiz Robotik Kodlama Eğitimi Sertifika Programımıza dahil olmak istedikten sonra uzman eğitim danışmanlarımız şahsınıza özel bir panel oluşturmaktadır. Oluşturulan bu panelinizin içerisinde Robotik Kodlama Eğitimi ile ilgili ders videoları, PDF destekli ders dökümanlarınız bulunmaktadır. Robotik Kodlama Eğitimine giriş yapabilmeleri için kursiyerlerimize kullanıcı adı ve şifreleri sms ve e-posta yoluyla gönderilecektir. Panelinize giriş yapabilmeniz için oluşturulan kullanıcı adı ve şifreniz ile panele giriş yapıp hemen eğitiminize başlayabilmektesiniz. En İyi Robotik Kodlama Eğitimi Sertifika Programı süreniz 1 aydır, eğitim süresi boyunca dilediğiniz saatte giriş yapıp dersleri izleyebilirsiniz. En İyi Robotik Kodlama Eğitimi Sertifika Programı tamamladıktan sonra ise sınavınız ana sayfanız üzerinde aktif hale gelecektir. Sınavdan ise 50 puan ve üzeri almanız yeterli olacaktır. Sınavdan başarısız olan kursiyerlerimize ücretsiz olarak tekrar sınava giriş imkanı sunulmaktadır. Geçerli notunuzu aldıktan sonra sertifikasyon işlemlerinizi başlatmaktayız. Alacak olacağınız sertifika Adnan Menderes Üniversitesi onaylı gelmektedir. Sınav da başarılı olan kursiyerlerin sertifikaları, 1 ay içerisinde adreslerine gönderilmektedir.
Read more



En İyi Uygulamalı Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi

Posted on
0 comments
Uygulamalı Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi ruhsal rahatsızlıkları bilimsel bulgulara dayanılarak geliştirilmiş bilimsel ilkelerin psikoterapi alanına uygulanması ile ortaya çıkmış bir psikoterapidir. En İyi Uygulamalı Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi ruhsal rahatsızlıkların nedenlerini araştırırken psikoloji biliminin verilerine dayanmaktadır.  Bilişsel davranışçı terapi yöntemi sözel bir yönteme dayanmaktadır. Danışanlara ilaçla bir tedavi değil konuşarak çözüm bulmaya çalışmaktadır.
Read more



En İyi Aşçılık Eğitimi Sertifika Programı

Posted on
0 comments
Siz değerli kursiyerlerimiz Aşçılık Eğitimi Sertifika Programımıza dahil olmak istedikten sonra uzman eğitim danışmanlarımız şahsınıza özel bir panel oluşturmaktadır. Oluşturulan bu panelinizin içerisinde Aşçılık Eğitimi ile ilgili ders videoları, PDF destekli ders dökümanlarınız bulunmaktadır. Eğitime giriş yapabilmeleri için kursiyerlerimize kullanıcı adı ve şifreleri sms ve e-posta yoluyla gönderilecektir. Panelinize giriş yapabilmeniz için oluşturulan kullanıcı adı ve şifreniz ile panele giriş yapıp hemen eğitiminize başlayabilmektesiniz. En İyi Aşçılık Eğitimi Sertifika Programı süreniz 1 aydır, eğitim süresi boyunca dilediğiniz saatte giriş yapıp dersleri izleyebilirsiniz. En İyi Aşçılık Eğitimi Sertifika Programı tamamladıktan sonra ise sınavınız ana sayfanız üzerinde aktif hale gelecektir. Sınavdan ise 50 puan ve üzeri almanız yeterli olacaktır. Sınavdan başarısız olan kursiyerlerimize ücretsiz olarak tekrar sınava giriş imkanı sunulmaktadır. Geçerli notunuzu aldıktan sonra sertifikasyon işlemlerinizi başlatmaktayız. Alacak olacağınız sertifika Adnan Menderes Üniversitesi onaylı gelmektedir. Sınav da başarılı olan kursiyerlerin sertifikaları, 1 ay içerisinde adreslerine gönderilmektedir.
Read more



En İyi Tiyatro Eğitmenlik Eğitimi Sertifika Programı

Posted on
0 comments
Tiyatro Eğitmenlik Eğitimi günümüzde bir çok alanda kullanılmakta olduğunu düşünürsek öneminin de farkına varmış oluruz aslında. En iyi tiyatro eğitmenlik eğitimi alarak bireylerin öz güven kazanmasına, kendi düşüncelerini sağlıklı bir şekilde ifade edebilmesine, hayal güçlerini geliştiren bireylerin yetişmesine katkı sağlayabilirsiniz. Eleştirel tahlil yeteneği kazandırıp, hem kendilerinin hem de diğerlerinin çalışmalardaki katkılarını gözlemlemelerini sağlayabilirsiniz. Tiyatro yolu ile toplumsal değerleri, nesil farklılaşmasını, gelecek ve geçmiş gibi kavramlar hakkında fikir sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz. Sanatın diğer dallarına ilgilerini arttırmalarını, fark ettikleri yetenekleri hayatlarına geçirmelerini, mesleki seçimlerini ve eğitim hayatlarını etkileyebilecek kararları kolayca verebilmelerini sağlayabilirsiniz. Tiyatro Eğitmenlik Eğitimi ile bireylerimizin ve kendimizin kişisel gelişimimizi de güçlendirebilmekteyiz. Hem gençlerin bireysel konuşma, yaratma, kendini bir başkasının yerine koyma ve kendini ifade etme becerilerini geliştirmesine, hem de onlara tiyatro özelinde sanat ve topluma, medyaya eleştirel bakış açısı kazandırmasını sağlayabilirsiniz.
Read more



En Uygun Uygulamalı Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi

Posted on
0 comments
Bilişsel davranışçı terapi tekniği dünyada sıklıkla kullanılan ülkemizde ise yeni yeni fark edilen bir terapi yöntemidir. Ülkemizde bilişsel davranışçı terapi tekniği bireyler tarafından fark edilmesi ve insanlar üzerinde etkili bir yöntem olması ile birlikte bu alana duyulan istek ve talepte artmaktadır. Uygulamalı Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi ile kişilerin düşünce yapılarını, algılarını ve olayları yorumlama şekilleri, duygusal tepkilerini ve davranışlarını belirlediği bir kurama dayanmaktadır. Uygulamalı Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi yönteminde insanların duyguları ön plandadır, kişilerin duyguları ele alınmaktadır. Terapideki amaç kişinin olumsuz düşüncelerini yeniden yapılandırmak ve yerine gerçekçi olumlu düşünce şekillerini getirmektir. Bu şekilde kişinin duygu ve davranışlarının değişmesi sağlanır. Bilişsel davranışçı yönteminin etkinliği bilimsel kanıtlarla da desteklenmiştir.
Read more



Uygulamalı Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Psikiyatri günümüze gelene kadar birçok konuda şekillenmiştir. Değişik psikoterapi şekilleri geliştirilmiştir. Bunlardan bir tanesi de bilişsel davranışçı terapi tekniğidir. Uygulamalı Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi diğer psikoterapi tekniklerinden farklıdır, olayları algılama ve yorumlama biçimleri, duygusal ve davranış şekillerimize göre şekillenmiş bir terapi tekniğidir. İnsanları etkileyen ve zorlu süreçler geçirmelerine yol açan şey aslında yaşamış oldukları olaylar değil tamamen olayları anlama şekilleridir. Çünkü insanlar olaylara duygusal ve farklı düşünce biçimleri ile yaklaşmaktadırlar. Bilişsel davranışçı terapi yönteminde danışanların sadece güncel sorunları çözülmeye çalışılmaz, terapi de öğretilen beceriler ile hastalar bütün bir yaşamları boyunca kalıcı olacak çözümler üretirler.
Read more



Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı

Posted on
0 comments
Ülkemizde gün geçtikçe artan boşanma davaları, aile içerisinde yaşanan iletişim sıkıntıları ve bunun beraberinde şiddetli geçimsizlik gibi durumlar aile bireylerinin sağlıklı düşünmelerine ve davranmalarına engel olmaktadır. Toplum olarak aile de yaşanan sorunların yansıtılmaması için ekstra bir çaba sarf edilmekte ve kendi içlerinde çözmeye çalışmaktadırlar. Aile bireylerinin çözdüklerini sandıkları sorunların gün geçtikçe büyümesi ve daha büyük sorunlar teşkil etmesi kaçınılmaz bir durumdur. Aile içerisinde sıkıntı yaşayan bireyler kalıcı çözümler sağlanabilmesi için mutlaka bir aile danışmanından yardım almaları gerekmektedir. Aile danışmanları aile bireylerine ayrı ayrı ya da duruma göre toplu bir şekilde seansa alarak karşılıklı daha iyi iletişim kurmalarını sağlamaktadırlar. Bireylere geçici çözümler değil kalıcı altarnatifler üretmektedirler. Çocukların bu durumu en iyi şekilde atlatmaları için en iyi desteği sunmaktadırlar.
Read more



En Uygun Robotik Kodlama Eğitimi Sertifika Programı

Posted on
0 comments
Robotik Kodlama Eğitimi ülkemizde hızla yayılmaya başlayan ve okulların müfredatına aldığı başta çocuklar olmak üzere ailelerin dahi ilgi ile takip ettiği bir eğitim programıdır. Hayatımızın her alanında kodlamanın olduğunu görebiliriz. Alışveriş merkezlerinin otomatik kapılarında, yürüyen merdivenlerde ve sensörlü musluklarda rahatlıkla kodlamanın varlığını görebiliriz. Teknolojinin sürekli gelişmesi ile yenilikçi ve üretim odaklı teknolojilere de aynı oranda ihtiyaç duyulmaktadır. Teknoloji çağına ayak uydurmak isteyen ülkeler erken yaşta çocuklara yönelik robotik ve kodlama eğitimlerine önem vermektedir. Robotik Kodlama Eğitimi çocukların analitik düşünme becerilerini, eleştirel düşünme gibi beceriler kazandırmayı sağlamaktadır. En uygun robotik kodlama eğitim ile bireyler gelişen teknolojiye kodlama mantığına ve bir robotun düzenine hakim olmaktadırlar. Almış oldukları eğitim ile kodlamanın çocuğa aktarımının sağlanmasını almış oldukları eğitimde öğreneceklerdir.
Read more



Antalya Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi Sertifikası

Posted on
0 comments
Antalya Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi Sertifikası Çocukların gelişimi için çok faydalı olduğu, özellikle 4-12 yaş arası çocukların mutlaka deneyimlemesi gerektiği uzmanlar tarafından son dönemlerde çok sık vurgulayan bir eğitim sistemidir. Bir çok okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları, çocuk kulüp ve atölyelerinde bu eğitime ulaşabilirsiniz. Koç Eğitim Sertifika sitemiz üzerinden Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi Sertifika programına katılarak alacağınız Devlet Üniversite Onaylı Çocuk Yogası Eğitmenliği Sertifikası ile bu okulların tamamında eğitmen olabileceksiniz.
Read more



Ankara Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi Sertifikası

Posted on
0 comments
Ankara Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi Sertifikası Çocukların gelişimi için çok faydalı olduğu, özellikle 4-12 yaş arası çocukların mutlaka deneyimlemesi gerektiği uzmanlar tarafından son dönemlerde çok sık vurgulayan bir eğitim sistemidir. Bir çok okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları, çocuk kulüp ve atölyelerinde bu eğitime ulaşabilirsiniz. Koç Eğitim Sertifika sitemiz üzerinden Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi Sertifika programına katılarak alacağınız Devlet Üniversite Onaylı Çocuk Yogası Eğitmenliği Sertifikası ile bu okulların tamamında eğitmen olabileceksiniz.
Read more



Amasya Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi Sertifikası

Posted on
0 comments
Amasya Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi Sertifikası Çocukların gelişimi için çok faydalı olduğu, özellikle 4-12 yaş arası çocukların mutlaka deneyimlemesi gerektiği uzmanlar tarafından son dönemlerde çok sık vurgulayan bir eğitim sistemidir. Bir çok okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları, çocuk kulüp ve atölyelerinde bu eğitime ulaşabilirsiniz. Koç Eğitim Sertifika sitemiz üzerinden Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi Sertifika programına katılarak alacağınız Devlet Üniversite Onaylı Çocuk Yogası Eğitmenliği Sertifikası ile bu okulların tamamında eğitmen olabileceksiniz.
Read more



Wisc-r Zeka Testi Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Wisc-r Zeka Testi Eğitimi 1939 yılında öncelikle yetişkinler için hazırlanmış bir zeka testidir. Daha sonra üzerinde çalışmalar yapılarak 1949 yılında yenilenmiş ve çocuklar için kullanılmaya başlanmıştır. Bu ölçek 1974 yılında tekrar incelenmiş ve standardizasyon aşaması tamamlanmıştır. Wisc-r zeka testi içerik olarak farklı olsa da temelde sözel ve performans olmak üzere iki ana başlıkta toplanmıştır. Wisc-r zeka testinin ortaya koyduğu bu çalışmanın en etkili yanı çocuğu kendi yaşıtları içerisindeki durumunu görebilmek ve duruma yönelik çalışmalarda bulunmaktır. Wisc-r zeka testi 6-16 yaş gurubu çocukların okuma yazma bilmeden de tamamlayabilecekleri bir testtir.Wisc-r zeka testi sertifikası ile çocukların zeka potansiyelini ve alınacak önlemleri açısından kişilere yol gösterici olmaktadır. Wisc-r Zeka Testi Eğitimi Koç Eğitim Sertifika‘dan alarak çocuklara rahatlıkla uygulayabilecek aşamaya gelebilirsiniz. Wisc-r zeka testi bu alanda uzman kişiler tarafından yapılmakta ve yorumlanmaktadır.
Read more



Akıl Zeka Oyunları Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Zeka oyunları; gerçek problemleri de kapsayan her türlü problemin oyunlaştırılmış halidir. Kutu oyunu yada kağıt kalem oyunu doğru seçildiğinde çocuğun gelişiminde çok önemli bir eğitim aracı olarak kullanılmaktadır. Akıl Zeka Oyunları Eğitimi sertifika programına katılan bireyler kazanımları hakkında da bilgi sahibi olacaktır. Her yaş grubunun eğlenerek oynadığı akıl zeka oyunlarının bir çok beceriye de katkısı bulunmaktadır. Bunları Akıl Zeka Oyunları Eğitimimizde inceleyecek olursak;
Read more



Projektif Testler Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Ülkemizde ve dünya da en çok kullanılan testlerden bir tanesi olan Projektif Testler Eğitimi, değerlendirmeleri çok daha fazla yoruma dayanan bir testtir. Verilen yanıtlar kişinin korkularını, bilinçaltındaki kısmını ve iç dünyasını yansıtmaktadır. Kişi verdiği cevapların nasıl yansıtıldığını bilemez, projektif testlerde genelde kişiye bir resim veya şekil gösterilir ve gördüğü şeyin kendisine ne hatırlattığı veya ne düşündürdüğü sorulur. Projektif Testler Eğitimi değerlendirmelerin başında tematik algılama testi ve cümle tamamlama testleri gelmektedir. Çizime dayalı bir çocuk çiz, bir aile çiz gibi çizim testleri sıklıkla kullanılmaktadır. Yapılan bu değerlendirmelerin bazıları çocuklara yöneliktir. Çocuklarla ilgili değerlendirmelerde projektif uygulamalar büyük avantaj sağlamaktadır. Çocuk kendisini ifade etmekte zorlandığı zaman resim çizerek cümle tamamlayarak, hikaye kurgulayarak vb. değerlendirmeler aracılığı ile kendisini çok daha iyi ifade edebilir. Koç Eğitim Sertifika ile eğitime dahil olabilir eğitimin sonunda almış olduğunuz Projektif Testler Sertifikası ile testi uygulama yeterliliğine sahip olursunuz.
Read more



Beslenme Koçluğu Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Beslenme Koçluğu Eğitimi alarak kendinizi geliştirebilir ve farklı alanlarda da hizmet edebileceğinizi görebilirsiniz. Beslenme Koçluğu Eğitimi ile sağlıklı beslenmenin ne olduğunu bunu insanlara nasıl empoze edebileceği konusunda eğitim almaktadırlar. Beslenme koçları diyetisyenlerin yetersiz kaldığı durumlarda destek amaçlı ve insanlara beslenme alanında yardımcı olmak için varlardır. Sağlıklı beslenme ve spor aktiviteleri ile danışanlarına iyi bir yol rehberleridir.  Koçluk artık MYK da meslek haline dönüşmesi ile koçluk alanlarına olan ilgide beraberinde artmaktadır. Kendini sağlıklı beslendiğini ve sporla iyi bir ilişkisi bulunan ve ya bu alana ilgisi duyan herkes Koç Eğitim Sertifika programına dahil olarak beslenme koçluğu eğitimi alarak bu alanda çalışabilirler.
Read more



Öğrenci Koçluğu Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Öğrenci Koçluğu Eğitimi akademik yaşamda başarı becerilerini arttırma amacıyla öğrenci ile koç arasında kurulan işbirliği olarak tanımlayabiliriz. Öğrenciyi hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, motive etmek ve onun bu süreç içinde yaşadığı zorluklarla baş etmesini sağlamayı hedefler. Öğrenci Koçu, öğrencinin hedeflere ulaşmasını destekler, öğrenme motivasyonunu arttırır, öğrencinin akademik çabalarını sonuca ulaştırmasını sağlarken, ihtiyaç duyduğu becerileri geliştirir. Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir, öğrencinin ders başarısını takip eder. 
Read more



Hasta ve Yaşlı Bakımı Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Hasta ve Yaşlı Bakımı Eğitimi alarak sertifika sahibi olmak artık zorunlu hale gelmiştir. Sizler de Hasta ve Yaşlı Bakımı Eğitimimiz ile mesleki yeterliliklerinizi kazanabilir, kendinizi bu alanda geliştirerek diğer hasta ve yaşlı bakım elemanlarından bir adım öne geçebilirsiniz. Siz değerli kursiyerlerimiz programımıza dahil olmak istedikten sonra uzman eğitim danışmanlarımız şahsınıza özel bir panel oluşturmaktadır. Oluşturulan bu panelinizin içerisinde hasta ve yaşlı bakımı ile ilgili ders videoları, PDF destekli ders dökümanlarınız bulunmaktadır. Hasta ve Yaşlı Bakımı Eğitimi sertifika programına giriş yapabilmeleri için kursiyerlerimize kullanıcı adı ve şifreleri sms ve e-posta yoluyla gönderilecektir. Panelinize giriş yapabilmeniz için oluşturulan kullanıcı adı ve şifreniz ile panele giriş yapıp hemen eğitiminize başlayabilmektesiniz. Eğitim süreniz 1 aydır, eğitim süresi boyunca dilediğiniz saatte giriş yapıp dersleri izleyebilirsiniz. Eğitiminizi tamamladıktan sonra ise sınavınız ana sayfanız üzerinde aktif hale gelecektir. Sınavdan ise 50 puan ve üzeri almanız yeterli olacaktır. Sınavdan başarısız olan kursiyerlerimize ücretsiz olarak tekrar sınava giriş imkanı sunulmaktadır. Geçerli notunuzu aldıktan sonra sertifikasyon işlemlerinizi başlatmaktayız. Alacak olacağınız sertifika Adnan Menderes Üniversitesi onaylı gelmektedir. Sınav da başarılı olan kursiyerlerin sertifikaları, 1 ay içerisinde adreslerine gönderilmektedir.
Read more



Yaratıcı Drama Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Yaratıcı drama herhangi bir konuda doğaçlama, rol oynama gibi tekniklerden yararlanılarak birikimlerden ve yaşantılardan yola çıkılarak canlandırılmalar yapılmasıdır. Yaratıcı Drama Eğitimi ile bireyler normal yaşantılarının ya da yaşamış oldukları bir olayın aslında dramanın konusu olduğunu ve bunun şekillendiğini çok rahatlıkla göreceklerdir. Yaratıcı Drama Eğitimi ile içine kapanık çocukların kendilerini anlatabilmelerinde en büyük yardımcıdır. Tiyatroya ya da bu tarz sanata merakı olan ya da kendini bu alan da göstermek isteyen bireyler için yaratıcı drama iyi bir yoldur. Yaratıcı drama da çocuğun bütün duyu organları etkin bir şekilde kullanıldığı için çocuğun dikkat ve algılama, dinleme, konuşma bedenini kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerileri gelişir. Böylece çocuklar kendini ve sorunlarını ifade edebilmeyi öğrenmektedirler. Yaratıcı Drama Eğitimi aynı zamanda çocuğun utangaçlık, çekingenlik gibi olumsuz duygulardan arınmasını sağlar.
Read more



Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Konuşma insanların birbirleri ile sağlıklı iletişim kurmak için en etkili yollardan biridir. İnsanlar birbirleri ile anlaşabilmek, dertlerini ve mutluluklarını paylaşabilmek için konuşmaya ihtiyaç duyarlar. Dil ve konuşma bozukluğu konuşmayı sağlayan etkenlerin sorunlu olmasından kaynaklanan bir problemdir. Konuşma bozukluğuna birçok etken sebep olabilir, bunlardan biri tıbbi bir diğeri ise psikolojidir. Bundan dolayı konuşma bozukluğunun giderilmesi disiplinler arası çalışmalar veya farklı disiplinlerin yaptığı araştırmalardan hareketle mümkündür. Çocuklarda ise bu durum konuşmaya başladıklarında geçici olarak konuşma bozukluğu yaşayabilir. Daha sonra ise bu durum düzelebilir. Dil ve konuşma bozukluğu olan bir birey için öncelikle bunun fiziksel bir arızadan kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırılmalıdır. Dil ve Konuşma Bozukları Eğitimi ile bireylere uygulanabilecek yöntemleri ve izlenmesi gereken yolları öğreneceklerdir. Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitimini Koç Eğitim Sertifikadan alarak örgüne yakın bir eğitim görme şansını elde etmiş olacaksınız. Eğitim sonunda alacağınız dil ve konuşma sertifikası ile cv nizi güçlendirebilir aynı zamanda bir farkındalık oluşturabilirsiniz.
Read more



Tiyatro Eğitmenlik Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Tiyatro; Bir metni sahne olarak adlandırılan yerde oyuncuların söz ve hareketleri ile canlandırma sanatına denilmektedir. Sahne de oynanmak üzere yazılan eserlere genel olarak dramatik metinler denir. Dramatik metinlerin merkezinde bir olay ve bu olaya katılan kişiler vardır. Tiyatro insanları eğlendirirken aynı zamanda da düşündürmek için vardır. Tiyatro izlemeye gelen bireyler izledikleri oyuna gülerken bir yandan da konuyu anlamaya çalışmaktadır, işte tiyatro tam da bu şekilde olunması için vardır. Güldürürken, ağlatırken aynı zamanda da düşündürmeyi amaçlamaktadır. Tiyatro insan ilişkilerin gelişmesine, bireylerin kendilerini daha rahat ifade edebilmesini sağlamaktadır. Özellikle çocuklarının çekingen, arkadaşları ile ilişki kurmakta zorlandığını gören ebeveynler çocuklarını tiyatroya yönlendirebilirler. Bu konuda çocuklarının büyük bir keyif aldığını ve büyük derecede de ilerleme katettiğini görebilirler.
Read more



Masal Terapisi Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Çocuklar yetişkinlere nazaran duygularını ifade etmede zorlanmaktadırlar. Sözlü olarak kendilerini ifade edemeyen çocuklar için ebeveynler masal terapi yönteminden faydalanabilirler. Masal terapisi çocukların kendilerini ifade edebilmelerini sağlayacak doğal bir terapi yöntemidir. Masal terapisi ile çocuklar üzüntü, öfke, kırgınlık gibi duyguları keşfetmesi kolay olmaktadır. Aynı zamanda masal terapisi çocukların masal kahramanları ile arasında bir bağ oluşmasını sağlar. Kurulan bu bağ ile çocuk yavaş yavaş iç dünyasında yaşadığı durumları dışa vurmaya başlamaktadır. Masal Terapisi Eğitimi alan bireyler çocuklara yönelik yaklaşımları nasıl davranmaları gerektiğini ve hangi yolları kullanması gerektiği konusunda detaylı bilgi elde ederler. Masal terapisi ile bilişsel ve sosyal becerileri ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda masal terapisi ile bireyler duygu ve düşüncelerini ortaya koyabilmesi kolaylaşmaktadır. Bireyler ve çocuklar için terapötik bir yöntem olan masal terapisi bilişsel ve deneysel yöntemler ile zenginleştirilir.
Read more



Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Aile Danışmanlığı Eğitimi ile aile danışmanları aileyi oluşturan bireylerin bir araya gelmesi ve paylaştıkları sorunları birlikte çalışmaları üzerine kurulur ve bu doğrultuda aile bireylerine destek olan kuruma denilmektedir. Aile danışmanları aile içerisinde olan sorunların çözümünde ya da bireylerin kişisel sorunların çözümünde destek olmak için görev yapmaktadırlar. Aile içerisinde zaman zaman anlaşmazlıklar çıkabilir, kişiler birbirleri arasında iletişim sıkıntısı yaşayabilirler ve bundan kaynaklanan sorunlar doğabilir aile bireylerin ise bu bağlamda yapacakları en sağlıklı şey aile danışmanlarından yardım almaktır. Aile danışmanları almış oldukları eğitim neticesinde ve bilgi birikimi sayesinde en sağlıklı çözüm noktaları sunacak mercidir. İnsanların yaşamış oldukları psikolojik etkiler aile temelini sarsabiliyor ve birçok boşanmalara da neden olabiliyor bu durumların yaşanmaması adına ailelere iyi bir rehber olunması adına aile danışmanlarına büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacın karşılanması ve birçok ailenin danışmanlığını yapmaya hazır hisseden her birey Koç Eğitim Sertifika ile bunu gerçekleştirebilmektedir.
Read more



Aile ve Evlilik Terapistliği Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Günümüzde boşanma oranları hızla artış göstermektedir. Çiftler arası ve aile içi sıkıntılar çözülemez bir hal almasından ötürü boşanma oranları da artış göstermektedir. Aile içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı kaynaklanan sorunların çözümünde bazen kişiler yetersiz kalmaktadırlar. Yetersiz kaldıkları noktada Aile ve Evlilik Terapistliği Eğitimine başvurmaları gerekmektedirler. İnsanlar kendi sorunlarına belli bir noktaya kadar çözüm üretebilirler ya da objektif davranmayarak çözüm ürettiklerini düşünürler, çiftler arasında kalıcı çözümlerin sağlanması için profesyonel bir destek almaları gerekmektedir. Aile ve evlilik terapistleri aile içerisinde çözülemeyen durumların çiftlerin birbirleri ile olan ilişkilerini gözlemleyerek bir çözüm ortaya koymaktadırlar. Ve bu çözüm çiftlerin kedilerinin oluşturdukları çözümlerden daha kalıcı olmaktadır.
Read more



Montessori Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Montessori Eğitimi tamamen çocuğu baz alan bir eğitim modelidir. Çocuğun ne yapmak istediği, çocuğun duygularının ön planda olduğu bir eğitim sistemidir. Montessori eğitim sistemine göre her çocuğun ihtiyaçları ve yetenekleri farklıdır. Çocukların ihtiyaçlarına cevap vermek, çocukların yeteneklerine göre yönlendirmeler yapmak Montessori Eğitiminin temel amacıdır. Çocuğa bu eğitim sistemi ile seçme hakkı verilmektedir. Çocuk ne yapmak istediği konusunda seçme hakkı vardır, ve ne yapmak istiyor ise onu özgürce yapabilmektedir. Her çocuk özel ve tektir bu durumu kendine öncelik koyan bir eğitim sistemi olarak da tanımlayabiliriz.
Read more



Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Günümüzde en çok tercih edilen çocuklara en iyi gelen yöntemlerden biri hikaye ve masal anlatıcılığıdır. Hikayeler ve masallar yolu ile çocuklar geleceğe hazırlanması ve geleceği inşa etmelerinde en etkili yöntemlerden biri olmaktadır. Günümüzde birçok eğitim kurumlarında çocuklara yönelik kullanıldığı gibi ebeveynler de evde çocuklarına bu yöntemi kullanmaktadır. Ticari hayatta da hikayenin gücünü keşfedenler bu tekniği insanları ikna etmede kullanmaktadırlar. Etkili yöntemlerden bir tanesi karşında olan kişiye hikaye anlatır gibi aktarmaktır. Anlatımı güçlendirmek, öğretici olmak ve dinleyenleri sıkmamak için en iyi yol hikayeler ve masallardır. Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitiminin eğitici ve öğretici tarafı olduğu için birçok alanda kullanımı sağlanmaktadır.
Read more



Nefes Koçluğu Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Nefes almak insanların her saniye yaptığı bir eylemdir. Nefes koçları ise almış olduğumuz nefesin daha sağlıklı bir şekilde almamızı ve bunu kontrollü yapmamızı amaçlamaktadır. Nefes sadece insanların yaşam fonksiyonlarını yerine getirmez aynı zamanda insanların bedensel ve ruhsal sıkıntılarını da çözümlemiş olmaktadır. Doğru nefes almak bireyleri hayatlarında daha mutlu ve enerjik bir hale getirmektedir. Nefes koçları ise doğru nefes almanın önemini ve insan vücuduna olan faydalarını danışanlarına anlatmak ve onlara bu konuda yardımcı olmak için eğitim alırlar. Nefes Koçluğu Eğitimi ile doğru nefes tekniklerini insan vücuduna faydalarını öğrenerek danışanlarına doğru bilgi aktarımı yapmaları için verilmektedir. Doğru nefes almak insandaki stresi, öfkeyi ve öz güvensizliği azaltmakta ve daha iyi yaşam sürmelerini sağlamaktadır.
Read more



Spor Koçluğu Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Spor koçluğu dünyada ve Türkiye de önem kazanan bir meslek haline dönüşmüştür. Spor koçları koçluk yaptığı bireylere programlı çalışmalarında rehberlik etmektedirler. Spor gün geçtikçe insanlar tarafından sıkça yapılmaya ve özellikle de spor salonlarına gitmelere başlamışlardır. Spora bu denli artan talep beraberinde spor koçlarının varlığına ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır. Spor Koçluğu Eğitimi ile kursiyerler spor yapmanın insan vücuduna etkilerini, spor yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda ve bir spor koçu danışanlarına nasıl yardımcı olması gerektiğinin eğitimini almaktadırlar. Spor sektörüne artan ilginin sonucunda spor koçluğu mesleği geleceğin mesleği olarak nitelendirilmektedir. Spor koçları bireyin nasıl başarılı olması gerektiğini ve bu konuda neler yapması gerektiği konusunda yardımcı olmaktadırlar. Spor koçu oluşan bir başarı ya da başarısızlık sonucunda herhangi bir istatistik tutmaz, bir spor koçu için önemli olan sporcuyu başarıya ya da başarısızlığa iten etkenin ne olduğunu ve bu etkenleri sporcunun görmesini sağlamaktır.
Read more



Objektif Testler Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Çocuklarımız geleceğimizin en önemli parçalarından biridir. Her aile çocuklarının iyi bir eğitim almasını ve iyi birer meslek sahibi olmasını isterler. Ve çocuklarını bu doğrultuda yönlendirmeye çalışırlar. Ama en önemlisi ve etkilisi çocuklarını kendi istedikleri doğrultuda değil onların yetenekleri doğrultusunda ilerletmeleri daha sağlıklı olmaktadır. Her ebeveyn çocuklarını üstün zekalı görür ya da üstün zekalı olmaları için artı bir çaba sarf ederler. Ama üstün zekalı olmak bir farklılıktır sonradan kazanılan ya da kazanılacak olan bir şey değildir. Objektif testler Eğitimi bu yönde aileleri en iyi yönlendiren ve net bilgi alınmasını sağlayan testlerin başında gelmektedir. Objektif test ile çocukların fark edilmeyen yeteneklerini ya da farklılıklarını ortaya çıkaran testlerden bir tanesidir. Aynı zaman da objektif testler çocukların görsel zekalarını, ince motorlarını ve dikkatlerini geliştirmekte de etkili testlerden biridir.
Read more



Çocuk Resimleri Analizi Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Çocuklar en çok oyun oynamaktan ve resim çizmekten zevk almaktadırlar. Çünkü çocuklar yetişkinler gibi duygularını konuşarak belli etmezler, onların duygularını en iyi ifade ettikleri zaman oyun oynadıkları ya da resim çizdikleri zamandır. Çocuklar resim çizerken, oyun oynarken öfkelerini, sevgilerini ve kırgınlıklarını rahatlıkla gösterebilirler, onun harici bir durumda çocuklar içine kapanık olurlar ve ne hissettiklerini anlayamazsınız. Çocuk Resimleri Analizi Eğitimi ile çocuklar büyüyüp olgunlaştıkça yaptıkları resimlerde değişecektir yaşları büyüdükçe yaptıkları resimler daha belirgin hale gelecektir. Ayrıntılı, oranlı ve daha gerçekçi olmaya başlayacaktır. Çocuk Resimleri Analizi Eğitimi ile çocukların her yaş döneminde yapmış oldukları resimlerin belirgin özellikleri vardır. Örneğin 1-4 yaş arası çocukların yapmış oldukları resimler genellikle karalamaya yönelik resimler yaparlar. Çünkü daha çok oyun amaçlı yapmaktadırlar. 4-7 yaş arası çocuklar yavaş yavaş daha belirgin şeyler çizmeye başlarlar. Mesela yuvarlak kafa çizerler, insan çizdikleri zaman başı ve ayakları olan bir insan çizerler. 5 yaşındaki bir çocuğun yaptığı resimler artık daha belirgin olmaya başlamaktadır. 6 yaşında olan bir çocuğun yapmış olduğu resimler ise artık konusu olan bir resim çizmeye başlarlar. Resimlerde artık yer çizgileri ve saydamlık olmaya başlar. Mesela bir ev çizdiklerinde evin içerisinde çizdikleri eşyaları örnek olarak verebiliriz.
Read more



Çocuk Gelişimi Sertifikası Nereden Alınır?

Posted on
0 comments
Siz değerli kursiyerlerimiz Çocuk Gelişimi Eğitimimize dahil olmak istedikten sonra uzman eğitim danışmanlarımız şahsınıza özel bir panel oluşturmaktadır. Oluşturulan bu panelinizin içerisinde hasta ve yaşlı bakımı ile ilgili ders videoları, PDF destekli ders dökümanlarınız bulunmaktadır. Çocuk gelişimi sertifika programına giriş yapabilmeleri için kursiyerlerimize kullanıcı adı ve şifreleri sms ve e-posta yoluyla gönderilecektir. Panelinize giriş yapabilmeniz için oluşturulan kullanıcı adı ve şifreniz ile panele giriş yapıp hemen eğitiminize başlayabilmektesiniz. Eğitim süreniz 1 aydır, eğitim süresi boyunca dilediğiniz saatte giriş yapıp dersleri izleyebilirsiniz. Çocuk Gelişimi Eğitimi tamamladıktan sonra ise sınavınız ana sayfanız üzerinde aktif hale gelecektir. Sınavdan ise 50 puan ve üzeri almanız yeterli olacaktır. Sınavdan başarısız olan kursiyerlerimize ücretsiz olarak tekrar sınava giriş imkanı sunulmaktadır. Geçerli notunuzu aldıktan sonra sertifikasyon işlemlerinizi başlatmaktayız. Alacak olacağınız sertifika Adnan Menderes Üniversitesi onaylı gelmektedir. Sınav da başarılı olan kursiyerlerin sertifikaları, 1 ay içerisinde adreslerine gönderilmektedir. Sizler de Koç Eğitim Sertifika ile Çocuk Gelişimi Eğitiminizi tamamlayarak fark yaratmaya ne dersiniz?
Read more