MAKALE ÖZETİ
Kütahya Yaratıcı Drama Eğitmenliği Eğitimi Sertifika Programı Devlet üniversitesi onaylı sertifikanız ile yaratıcı drama eğitmeni unvanına sahip olacağınız online eğitim sistemi avantajlarından sizleri de yararlandırmak isteriz. BU FIRSATI KAÇIRMA!…
Yaratıcı drama; Bir grubu oluşturan üyelerin yaşama deneyimlerinden yola çıkarak bir amacın, düşüncenin; Doğaçlama, rol oynama (rol alma) gibi tekniklerden yararlanarak canlandırılması / taklit edilmesidir. Yaratıcı drama, hayal gücünden beslenen kuralları önceden belli olmayan bir oyundur.
Oyunun genel özelliklerinden doğrudan yararlanan Yaratıcı Drama kendiliğindenliğe (spontaniteye), şimdi ve burada ilkesine, -mış gibi yapmaya dayalıdır. Yaratıcı Drama yaparak ve yaşayarak öğrenme olarak da tanımlanmaktadır.
Kütahya Yaratıcı Drama Eğitmenliği Eğitimi Sertifika Programının Amaçları
- Yaratıcılık ve estetik gelişim sağlama
- Eleştirel düşünme yeteneği geliştirme
- Sosyal gelişim ve birlikte çalışma becerisi geliştirme
- İletişim becerileri geliştirme
- Moral değerleri geliştirme
- Kendini tanıma, kendine güven duyma, teşvik ve karar verme becerilerini kazandırma
- Problem çözme becerilerini geliştirme
- Dil becerilerini geliştirme
- Sanat anlayışı ve ruhunu kazandırma
- Hayal gücünü ve düşüncelerini geliştirme
- Dinleme becerilerini geliştirme
- Olayları değerlendirme yeteneği kazandırma
- Manevi değerleri geliştirme ve çocukların ahlaki değerleri keşfetmelerini sağlama
- İnsanların diğer insanlar, durumlar ve doğal olaylar hakkındaki gözlemlerini geliştirme
- Bireylerde, grup planlaması, grupla karar verme, yeni çözümler üretme yeteneği geliştirme
- Empati becerisi geliştirme
Kütahya Yaratıcı Drama Liderliği Eğitimi genel amacı kişiye hayat becerisi kazandırma, çevreyle uyumunu sağlama ve kişinin yapılan etkinliklere daha aktif bir şekilde katılmasını sağlama olarak özetleyebiliriz.
İnsanın insanla etkileşimde bulunduğu okulöncesi yaşlardan başlayarak herkesin katılabildiği, yöntem ve araç olarak pek çok alan yaratıcı drama kullanımına uygundur.
Eğitim bilimleri, psikolojik danışma ve rehberlik, sosyal hizmetler, sokak çocukları, işitme-görme-zihinsel-konuşma-otistik engelli çocukların eğitimlerinde, kültürler arası çalışmalarda, ev kadınlarına yönelik çalışmalarda vb. alanlarda kullanılabilmektedir.
Kütahya Yaratıcı Drama Eğitmenliği Sertifika Programının İstihdam Alanları
- MEB’deki Öğretmenlerimiz egzersiz açabilir, destekleme yetiştirme kursu açabilir ya da seçmeli derse eğitimci olarak katılabilir.
- Okul öncesi eğitim kurumlarında
- Drama kulüplerinde
- Belediyelerin eğitim faaliyetlerinde
- Sivil Toplum Kuruluşlarının eğitim faaliyetlerinde
- Tiyatrolarda
- Üniversitelerde
- Organizasyon firmalarında
- Sosyal Faaliyet Kurumlarında
- Eğitim Danışmanlık firmalarında
Kütahya Yaratıcı Drama Eğitmenliği Eğitimi programına katılarak eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Yaratıcı Drama Eğitmeni unvanına sahip olacaklardır.
Koç Net Akademi sitemiz üzerinden Kütahya Yaratıcı Drama Eğitmenliği Eğitimi Sertifikası Programına Katılmak için Hemen Ara… +90 530 354 96 66 yada aşağıda yer alan linke tıklayıp eğitimi dahil olabilirsiniz.