Disleksi Eğitmenlik Eğitimi Hakkında

Disleksi Eğitmenlik Eğitimi ile Disleksi Eğitmeni fırsatı ile kariyer fırsatları koç eğitim sertifika ile mümkün.

Disleksi; dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren bir öğrenme bozukluğudur. İlköğretime başlayan disleksili çocuklarda eğitim alabilecek zihinsel gelişim henüz tamamlanmadığı için okuyamazlar, yazamazlar ve matematiksel işlemleri kavramada zorluk çekerler. Ancak bu onların zeka düzeylerinde bir sorun olduğunu göstermez.

Disleksisi Olan Çocuğa Aile Nasıl Yaklaşmalıdır?

Disleksi tanısı konan çocuk eğitimi süresince olabildiğince desteklenmelidir. Sorun yaşadığı alanda özel eğitim hizmetleri ile desteklenerek çocuğun normal sınıf ortamında başarılı olmasıdır. Bu aşamada aileye düşen görev, çocuğun güçlüğü nedeniyle sarsılan özgüveninin kazanılmasını sağlamak olmalıdır. Bu sorunun kendisinin bir hatası olmadığı, güçlü alanlarının da olduğu konusunda çocuk ikna edilerek çocuğun yapabildikleri desteklenmelidir.

HER ÇOCUK ÖZELDİR VE YİNE HER ÇOCUK POZİTİF BİR BAŞLANGICI HAK EDER.

Disleksi Eğitiminin Amacı

  • Etkili Anne-Baba-Çocuk İletişimini Sağlayarak Farklı İletişim Yolları Sunmak.
  • Dislektik Bireylerin Gelişimine Destek Olmak.
  • Disleksi Hakkında Toplumu Daha Bilinçli Bir Hale Getirmek.
  • Disleksi İle İlgili Yanlış Bilinenleri Düzeltmek Ve Ön yargıları Yıkmak.
  • Dislekside zeka problemi yoktur;

Toplumda disleksisi olan bireylerin zeka problemi olduğuna dair yanlış bir kanı vardır. Buna en önemli kanıt disleksili olduğu bilinen Einstein, Leonardo da Vinci, Rodin, Churcill ve Cher gibi bilim adamları ve sanatçılardır. Bu bireylerde zeka tamamen normal veya üstün olabilir. Buradaki problem beyindeki öğrenme bölgelerindeki sorunlar sonucunda ortaya çıkan öğrenme sorunudur.

Eğitsel Terapi İle Disleksi Tedavisi

Eğitsel terapi uygulamaları ile çocukların işitsel, görsel, dokunma ve kinestetik algılarının geliştirilmesi amaçlanır. Dikkat ve bellek yetenekleri öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklarda farklı gelişmektedir. Dinleme, konuşma, yazma becerileri de farklı yaklaşımlarla gelişebilir. Eğitsel terapi programları her çocuk için özel olarak planlanan programlardır.
Disleksinin tedavisinde psikolojik tedavi de eğitsel terapiyle birlikte yürütülmelidir. Disleksi tedavisine yön verecek olan, çocuğun kapsamlı olarak değerlendirilmesi olacaktır.
Doğru bir değerlendirme ve ihtiyaçlara uygun eğitsel terapi programı oluşturma tedavinin başarısını doğrudan etkileyecek ilk adımlardır. Disleksi tedavisi asla sadece terapi ile başarıya ulaşmaz. En önemli noktalardan biri aile ve çevrenin güvenli bir ortam yaratabilmesidir.

Disleksi Eğitmenlik Eğitimi Sertifika Programına Katılmak için Hemen Ara… +90 530 354 96 66 ya da linke tıklayınız.

Disleksi Eğitmenlik Eğitimi Sertifikası

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X