Pedagoji Eğitimi Ne İşe Yarar ? Yorum Yap

Pedagoji Eğitimi Sertifika programında çocuğun dünyasını keşfetme fırsatı sağlayan eğitim içeriği vardır. Çocuğa ve eğitimine ilişkin teorik bir bilgiden ziyade empatik bir yaklaşım sunar. Pedagojik Eğitim Sertifikası, çocuğu empatik bir yaklaşımla anlamak , dünyayı onun gözünden ve ebeveynlerinin nasıl gördüğünü ve çocukların dünyasını çocuklarla keşfetmek için planlanmış ve yapılandırılmıştır.

Koç Net Akademi ve üniversite iş birliği ile hazırlanan Pedagoji Eğitimi Sertifika programında çocuğa zihinsel, cinsel, ahlaksal ve sosyal beceriler vererek kişilik gelişimine yön verecek, çocuğun çevreye ve kendi doğasına uygun yaşamaya hazırlamaktan sorumlu bireyler yetiştirmeyi amaçlayan zengin bir eğitim içeriği sizlere sunulmuştur.

Pedagoji Eğitiminin Sizlere Sağladığı Kazanımlar

  • Kişiyi yeniliklere daha hazır hale getirir.
  • İş gücü için gerekli potansiyeli sağlar ve makineleşmeyi geliştirmeye yönelik çalışmalar yapar.
  • Üretim tekniklerinin avantajlı bir kombinasyonunu sunar.
  • Taze buluşların gelişmelerin uygulamasını sağlar.
  • Ulusal ve uluslararası alanda iş gücü ve girişim yeteneği hareketliliğini geliştirmekte etkili olur.
  • Teknik, ekonomik ve politik kararlar almaktan sorumlu olanlara gerekli bilgi ve becerileri sağlayarak, tehlikeli ve yanlış kararlar vermelerini engeller.
  • Boş zamanlarını daha verimli değerlendirmelerini sağlar.
  • Nesilden nesile kültür aktarımını sağlar.
  • Farklı görüşleri hoşgörü ile karşılamayı öğretir.
  • Ekonomik ve toplumsal kalkınmayı dengeler.

Pedagoji Eğitiminin Hedefleri

Eğitiminin sonunda katılımcıların çocuğa doğru bakış açısıyla bakmaları, çocukla doğru iletişim kurmaları ve çocuğun zorlandığı durumlarda doğru tavsiyelerde bulunmaları hedeflenir.

Pedagoji Eğitiminin Hizmet Alanları

1- Eğitim: Okullarda eğitim sürecini daha etkin hale getirmek için çalışmalar yürütürler. Eğitim konularında, materyallerinde veya genel olarak süreçte bir hata varsa düzeltilmesini önerirler. Bununla birlikte çocukların sorunlarına çözüm ararlar ve tavsiyelerde bulunurlar.

2- Zeka düzeyine bağlı uyum: Üstün zekalılık veya zeka geriliği gibi durumlarda çocukların uyum sorunlarını inceleyip araştırıp ve çözüm bulurlar.

3- Öğrenme problemleri : Çocuklarda dikkat eksikliği gibi öğrenmeyi engelleyebilecek problemler için çalışmalar yaparlar.

4- Aile danışmanlığı: Ebeveyn-çocuk ilişkilerinde danışmanlık sağlarlar.

5- Disiplin ve eğitim : Çocukları olumlu davranışları benimsemeye teşvik eden bu davranışları hayata geçiren, olumsuz davranışlardan uzak tutan hale getirme sorumlulukları vardır.

Koç Net Akademi olarak deneyimle eğitmen kadromuz ve zengin eğitim içeriğimiz ile sizlerleyiz. Üniversite ve e devlet onaylı Pedagoji Eğitimi sertifikası için eğitim danışmanlarımıza ulaşmayı unutmayın.

Koç Net Akademi sitemiz üzerinden Temel Pedagoji Sertifika Programına Katılmak için Hemen Ara... +90 530 354 96 66 yada aşağıda yer alan linke tıklayıp eğitimi dahil olabilirsiniz.

Temel Pedagoji Eğitim Sertifikası

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X