Oyun Terapisi Eğitimi Nereden Alınmalı? Yorum Yap

     Oyun terapisi eğitimine 3 farklı yönden bakmamız gerekir. Bunları oyun, oyun terapisi, oyun terapisti olarak sıralayabiliriz. 

  •  Oyun çocukta duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimine yardımcı olur. Çocuklar oyun oynarken dış dünyayı tanır, hayata dair denemeler yapar, hayal ile gerçeği ayırt edebilmeyi öğrenir. Böylece hayatla mücadele etmeyi keşfetmiş olur. Çocuklar eğlence amaçlı oyunlarını oynarken hem duygu ve düşüncelerini ifade etmeyi öğrenirler hemde gelişimlerini daha sağlıklı hale getirmiş olurlar.
  • Oyun terapisi ile yetişkinler gibi kendini kelimelerle ifade edemeyen çocuklar, oyun ve oyuncaklarla kendilerini ifade etmeyi, olumsuzlukları çözebilmeyi öğrenirler. Çocukların kendilerini iyi hissetmeleri, gelişimlerini etkileyen duygusal, davranışsal ve psikolojik problemlerini ortadan kaldırmak için yönlendirilmemiş (non-direktif) , bilişsel davranış (kognitif) ve anne-babanın da dahil olduğu Filial Terapi yöntemlerinin uygulanmasıdır.
  • Oyun Terapisti Çocuğun kendini anlaşılmış ve kabul görmüş hissetmesine, kontrol hissi ve farkındalık kazanmasına uygun ortamı sağlar. Oyun terapisti çocukla empati kurar. Görevi rehberlik yapmak ve yorumlamaktır. Problemli davranışlar yerine olumlu  davranışları ve düşünceleri  geliştirilmesine yardımcı olur. Ödüllendirme yöntemini uygulayarak davranışlarının uygun olup olmadığı yönünde mesaj verirler.   

     Oyun terapisi 3 ile 11 yaş aralığı çocukları için uygundur. 

  • Anne babaları ayrı çocuklar ile evlat edilmiş çocuklar
  • Aile içi yada okulda şiddet gören çocuklar
  • Kaygı, korku, uyku bozukluğu, fobileri olan çocuklar
  • Kardeş kıskançlığı yaşayan çocuklar
  • Duygusal, fiziksel ve cinsel tacize uğramış çocuklar
  • Konuşma bozukluğu olan çocuklar
  • Hiper aktif ve dikkat eksikliği tanısı almış çocuklar
  • Sosyalleşme sorunu yaşayan çocuklar 

gibi sorunlarda oyun terapisi uygulanmaktadır.  

Oyun Terapisi Eğitimi ile;

Çocuklar özgüven kazanmayı, işbirliği yapmayı, başkalarına saygı duymayı, sorumluluk almayı ve sorumluluklarını yerine getirmeyi, kendini korumayı, dikkatini toplamayı, problemlerine çözüm yolu bulmayı, öfkesini doğru yönlendirmeyi, kendini doğru ifade edebilmeyi, sosyal ilişkilerini güçlendirmeyi, korkularını yenmeyi, konuşma bozukluklarını düzeltmeyi öğrenirler.

     Oyun Terapisi Eğitimi Sertifika Programına katılan kursiyerler ilk olarak çocuklara bakış acısını değiştirirler. Çocuklarla daha kolay bir şekilde iletişim kurarak onların duygu ve düşüncelerini daha kolay bir şekilde anlar.

Oyun terapisi eğitimi ile geçmiş yerine bugüne, sorun yerine çocuğa, düşünce yerine duyguya odaklanmayı, çocuğu düzeltme yerine kabul etme reflekslerimiz gelişir.

Oyun Terapisi Eğitimi Sertifikası ile; Kreş, özel okul, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, danışmanlık merkezi gibi kurumlarda oyun terapisti olarak çalışabilirsiniz. Ayrıca kendinize ait bir oyun evi ve ya danışmanlık merkezi açabilirsiniz.

Oyun terapisi eğitimine sahip olmak için KOÇNETAKADEMİ sitemizden hemen kayıt olabilir, eğitimlerinizi online olarak alırsınız. Eğitiminizi tamamladıktan sonra 1 ay içerisinde sertifikanız adresinize gönderilir.

Zamanınız size kalır.

Oyun Terapisi Eğitimi Sertifika Programına katılmak için +90 530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Ya da aşağıda linki tıklayarak satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Keyifli eğitimler dileriz…

Oyun Terapisi Eğitimi Sertifika Programı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X