Aşçılık Eğitimi ile Aşçıların Çalışma Alanları Yorum Yap

Aşçılık Eğitimi mizin en önemli unsurlarından birisi aşçıların çalışma ortamlarıdır. Aşçılar mutfaklar da görev yapan kişilerdir. Çalışma ortamları sıcak ve nemlidir. İşlerini yaparlarken kendilerine hazırlanmış özel giysilerini giyerler. Aşçılar birinci derecede ki malzemelerle ve aletlerle ilgilidirler. Tehlike arz eden bir ortamda çalıştıkları için dikkatli olmaları gerekmektedir. Yanma tehlikeleri ya da bıçakla yaralanma tehlikeleri hep vardır. Bu konuda temkinli çalışmaları gerekmektedir. İş gereksinimleri genellikle gündüz yapılmaktadır, gündüz yapıldığı için gece çalışmaya kadar uzayabilme durumları da vardır.

Turizm bölgelerinde çalışan aşçılar için bu durum mevsimlik olabilir. Aşçıların çalışma durumları bulundukları yer ve konum itibari ile değişim gösterebilir. Ama genellikle bir aşçının çalışma saati uzun ve bir o kadar da yorucudur. Çalışmış oldukları mutfaklarda kaygan olmayan bir zemin ve rutubet olmayan bir ortam olmalıdır. Havalandırma sistemleri her daim açık olunmalıdır. Bundan dolayı bir aşçının bedeninin dayanıklı olması ve yoğun tempoda çalışacak özelliğe de sahip olmalıdır. Çalışma ortamları gereği müşteriler ile devamlı iletişim halinde oldukları için müşterilerin kendilerine yönelttiği eleştirilere de açık olmalıdırlar.Aşçılık Eğitimimizde detaylıca yer verilmektedir.

Aşçıların meslekleri gereği belirli bir temponun içinde olurlar, aşırı yorulmaları onların yemeklerine yansımaz sadece beden olarak yorulurlar ama ruhen sağlam oldukları için yorgunluklarını işine yansıtmamaya dikkat etmektedirler. Ne kadar zorlu ve yorucu bir ortamda çalışsalar da aşçılar için yapmış oldukları meslek onların tüm streslerini ve yorgunluklarını almaya yetmektedir. Eğitimimizde bunların hepsine değinmektedir.

Aşçıların Görevleri ve Sorumlulukları Nelerdir?

  • Aşçılık Eğitimi Sertifikası alan bireyler müşterilerin isteklerine uygun olarak siparişleri hazırlamak
  • Mutfaktaki şef aşçının emirlerine uymak ve koyulan kuralların dışına çıkmamak
  • İş sağlığı ve güvenliği kurallarına özen göstermek
  • Aşçılık Eğitimi Sertifikası alan bireyler Dünya ve Türkiye de ki yemek kültürü ile ilgili gelişmeleri takip etmek
  • Standart tabaklar oluşturabilmek
  • Menünün ihtisas gerektirmeyen tüm ögelerini yapabilmek 
  • Aşçılık Sertifikası alan alan bireyler mutfak hijyen ve kurallarına önem vermeli
  • Bir sonraki yapılacak yemek listesini hazırlar
  • Mutfakta kullanılan araç ve gereçlerin bakım ve temizliğini yapar
  • Aşçılık Sertifikası alan alan bireyler yapılacak yemek için gerekli malzemelerin nasıl hazırlanacağını aşçı yardımcısına tarif eder.

Online Aşçılık Sertifikası Programı hakkında detaylı bilgi almak için +90 530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz..

Aşçı Yardımcılığı Eğitimi Sertifikası

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X