Aile Danışmanlığı Önemi ve Fonksiyonu

Aile Danışmanlığı Önemi ve Fonksiyonu; Aile en basit tanımıyla;  evlilik ve kan bağına dayanan, karı-koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birliktir. Aile bir toplumun en temel toplumsal kurumlarından biridir. Toplumu ayakta tutan temel ögeler dendir. İnsan türünü üretmek ve sürdürmek gereksiniminden doğmuştur.

Aile danışmanlığının amacı

Aile Danışmanlığı uygulamaları amaçlanan toplumumuzda sağlıklı, mutlu, bilinçli aileler oluşmasına, yetişkinlerin çocukları, eşleri ve komşuları ile ilişkilerini geliştirmeleri mutlu ve kent yaşantısına uyumlu bir yaşam sürdürmelerine katkıda bulunmaktır. Sosyal bir kurum olarak aileye yardım etmek insana yardım etmektir. Aile kurumunu güçlendirmek, toplumu güçlendirmek ve güvenli bir gelecek sağlamaktır.

Aileler neden danışmanlığa ihtiyaç duyarlar?

Hayatımızın oluşturan kavramların temelini oluşturan aile her kültürde bir değer ifade eder. Tüm beklentilerin, isteklerin, arzuların, güzelliklerin, acıların yaşandığı bir kurumdur.

Günümüzde aile birimi değişen değerler ve beklentiler, ekonomik sıkıntılar, göçler, artan şiddet, çevreyle ilgili tehlike ve tehditler, belirsiz gelecek gibi karmaşık sorunlarla baş etme durumundadır.

Gelişmekte olan ülkemizde ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunabilecek bireylerin bilinçli evlilikler, bilinçli aile oluşturmasına, ailenin uyum becerileri ve düzeninin sağlanmasında yardımcı olacak çocuklarında görülen davranış sorunlarında çözümüne katkı sağlayacak danışmanlara ihtiyaç artmaktadır.

Aile Danışmanlığı Uygulamaları

Anne – babalar veya adayların evlilik yaşamında eşler arası ve çocuklarıyla karşılaştıkları iletişim, uyum, davranış sorunlarının nedenleri, çözüm yöntemlerini ortaya koyan danışan ailelere koruyucu, önleyici ve tedavi edici uygulamaları içerir.

Aile danışmanları aile kurumu, aile yaşam döngüsü ve çeşitleri, evlilik süreci aşamaları, eşler arası ilişkiler, kişilik özellikleri, eşler arası ilişkilerde stres etkenleri, evlilik çatışmaları, roller, güç kavramı, evlilikte yaşanan sorunlar ve başa çıkma yolları konularıyla, çiftlere karı-koca iletişim becerileri, sorun çözme ve uzlaşma becerileri geliştirmeleri yönünde destek olur. Ayrıca çocuğun ruhsal gelişim dönemleri, çocuklarda uyum ve davranış bozuklukları, ergenlik dönemi sorunları, sınav kaygısı v.b. konularda da anne-babalara çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmaları hususunda danışmanlık hizmeti verir.

Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programına Katılmak İçin Hemen Ara… +90 530 354 96 66 ya da linke tıklayınız.

Aile Danışmanlığı Eğitimi Uzaktan Eğitim

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X