Stres Kontrolü Eğitiminin Önemi 2

Stres Kontrolü Eğitimi ile kişinin bedensel ve ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi ve zorlanması ile ortaya çıkan durumun nasıl ortadan kaldırılacağını öğreniriz.

Stresle Baş Etmede Etkili Yollar

  • Kendini hazırlamak:

Strese neden olabilecek bir duruma girmeden önce bireyin buna hazırlanması durumudur. Örneğin; sınav öncesi çocuğun cesaretlendirilmesi, iyi geçen sınavların hatırlatılması, başarılarını düşündürerek kendi kendini coşturmak.

  • Başka konulara yoğunlaşmak:

Yaşanan korku, tedirginlik, kızgınlık gibi duygular üzerinde odaklaşmak yerine, elde etmeyi istediğiniz sonuç üzerine yoğunlaşmak. Sürekli yaşanan olumsuzlukları düşünmek stresi arttırarak daha da olumsuz hale gelecektir.

  • Paylaşmak:

Stresli durumlar, insanlar arası ilişkilerden kaynaklanıyorsa sorunları bu kişilerle paylaşmalıyız. Çocuklarımız arkadaşlarıyla yaşadığı sıkıntılarda
müdahale etmeden arkadaşıyla açıkça konuşmaya cesaretlendirerek çözüm sağlamalıyız. Sıkıntıları sürekli içimizde tutmak yerine paylaşmak çoğu zaman rahatlık verir. Çocuklarımız bazen bizimle bazen arkadaşlarıyla sıkıntılarını paylaşabilir. Önemli olan istediği zaman bizimle paylaşabileceği mesajını verebilmektir. Paylaşım tercihini ona bırakın.

Herhangi bir sorunu nasıl söylediğiniz çok önemlidir. “Sen’li cümleler yerine “Ben’li cümleler kullanabilmeliyiz. Sen böyle yaptın demek yerine Ben öyle hissediyorum demek daha uygun olacaktır.

Stres Kontrolü Yapılamamasının Etkileri

  • Verimliliği düşürür
  • Kararsızlık yaşanabilir
  • Hayattan zevk almayı engelleyebilir
  • Duygusal ilişkilerinizden uzaklaştırabilir
  • Öfke, düşmanlık ve kızgınlığa neden olabilir
  • Değersizlik, güvensizlik gibi duyguları yaşatabilir

Stres Kontrolü Eğitimi ile Yanlış Çözümlerin Önüne Geçmek Kişilik değişiklikleri, intihar düşüncesi veya girişimi gibi kendine zarar verici davranışlar görülebilir. Bu nedenle çocuklarımızın yaşamış olduğustresin farkında olup bahsetmelerine yardımcı olmalıyız.

Stresli durumlarda kişi, sigara içmeye, fazla yemek yemeye, alkole başvurabilir. Oysa stresle baş etmede ilk anda çözüm gibi görünse de, yol açtığı sağlık sorunları ile tek başına stres kaynağına dönüşebilir. 

Görmezlikten gelme, Başkalarını suçlama, Duygularını bastırma, İnkar etme gibi davranışlara başvurabilir. Bu davranışlar strese çözüm değildir sadece kendini aldatarak anlık durumdan kurtulmak için sık başvurulan yoldur.

Çocuklarımız, yaşadığı hayal kırıklıklarından ya da değişikliklerden olumsuz etkilenmesi ile oluşan stresi aşırı tepki gösterme olarak dışa vurabilir.
Aşırı tepki verme, öfke nöbetleri, kırıcı olma, kaygılanma gibi çeşitli yollarla ortaya çıkabilir. Aşırı tepki vermenin sürekli olması ve tepki verdiğimiz
kişiye olumlu bir geri dönüş yapmamamız yalnız kalmamıza ve daha fazla strese neden olur. Bu dönemlerinde çocuklarımızın vermiş olduğu aşırı tepkilere kızmak yerine sakinleşmesini beklemek ve sonra iletişim kurmak daha doğru olacaktır.

Stres Kontrolü Eğitimi Sertifika Programına katılmak için +90 530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir, yada aşağıda linki tıklayarak satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Stres Kontrolü Eğitimi Sertifikası

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X