Robotik ve Kodlama Eğitiminin Önemi Yorum Yap

Robotik ve Kodlama Eğitimi, teknolojik gelişmelere bağlı olarak akıllı cihaz ve bilgisayarların çocuklarımızın hayatını bütünüyle sarmasından kaynaklı olumsuz etkilerini kaldırarak çocukların gelişimlerine olumlu etki olabilecek bir hale dönüştürmeyi amaçlamaktadır. Teknolojik gelişmelerin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini olumluya dönüştürmek, bu cihazların kullanımını doğru amaçlara yönlendirmek, ebeveynlerin endişelerini azaltmak robotik kodlama eğitimi ile mümkün olmaktadır.

Çocukların oyuncak ve mobil oyunlar ile okul öncesi dönemde kodlama eğitimi almaları mümkündür. Bu dönemde robotik kodlama ile tanışan çocukların makinelerin nasıl işlediği konusunda temelleri oluşmaktadır. Erken yaşta robotik kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler. Böylece çocukların ileri yaşlarda daha başarılı bir fert olmaları sağlamaktadır. Okul öncesi özel olarak tasarlanan ve geliştirilen oyuncaklar ve oyunlar, basit komutlar verilerek belli bir hedefe ulaşmak için gerekli olan adımları bulmalarını ve bunları adım adım işletmeleri kodlamanın öğrenilmesini sağlamaktadır.  Robotik kodlamayı öğrenen çocuklar ortalama 10 yaşından sonra yazılım dili kullanarak kodlama yapma konusunda yeterliliğe ulaşabilmektedirler.

  •  Analitik düşünme becerileri kazanmanın
  • Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmenin
  • Yaratıcı düşünebilme
  • Problem çözme yeteneği
  • Sistematik düşünebilme
  • Makinaların çalışma mantığını kavraması için robotik kodlama eğitimi son derece önemlidir.

Robotik kodlama ile çocukların sadece bir meslekte kendini yetiştirmesi geliştirmesi amaçlanmaz aynı zamanda yaşamlarına fark katmaları amaçlanmaktadır.

Kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Çocuklar her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfeder. Sürekli gelişen teknoloji düzenide gösteriyor ki bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında bilgisayarın önemi robotik kodlama öğrenmenin önemini daha da  artırmaktadır.

Robotik kodlama eğitimi ile çocuklar;

1. Kodlamaya Giriş: Algoritmik Düşünce & Scratch

2. Code.org ile Kodlamaya Giriş ve Temel Kavramlar

3. Scratch ile ifadeler ve Uygulamalar

4. Makey Makey ile Oyun Atölyesi

5. Mbot Robotik Kodlama Atölyesi (Temel Robotik)

6. Tinkercad ile 3D Tasarım Atölyesi

7. Elektrik-Elektronik Atölyesi

8. Lego Wedo 2.0 Robotik Uygulama Atölyesi

9. STEM ile Tasarım Atölyesi konularında eğitim alırlar.

Robotik ve Kodlama eğitimi ile çocukların hem teknolojinin nimetlerinden faydalanması hem de geleceğe yönelik nitelikli insan yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Ezberleyen, sorgulamayan, eleştirmeyen nesiller yerine bilgi ve beceriyle donatılmış yeni nesiller yetiştirilmesi robotik kodlama eğitimi ile mümkün olacaktır.

Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifika Programına katılmak için +90 530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Ya da aşağıda linki tıklayarak satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifika Programı

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X