Robotik ve Kodlama Eğitiminin Faydaları Yorum Yap

   Robotik, uzay bilimleri yanı sıra bilgisayar, yazılım ve kontrol birimlerini de içine alan mühendislik ve disiplin çalışmalarıdır. Sensörleri sayesinde çevresini algılayan, aldığı bu girdileri yorumlayarak sonuçlar üreten ve bu sonuçları çıktı olarak verebilen aygıtlar yapabilme ancak belli koşullara göre çalışabilme, mekanizmaları tasarlanma, kontrollerini gerçekleştirme, elektronik donanımların eklenme ve dijital kontrollerini sağlama mühendislik ve disiplinle mümkündür.

15-20 yıl önce okullarda bilgisayar derslerinde ofis programları, internet kullanma ve mail atmak öğretilirken son yıllarda dijitalleşmenin hızlı gelişim kaydetmesiyle birlikte bilişim okuryazarlığı olarak kodlama eğitimi milli eğitim müfredatına bilişim teknolojileri dersi olarak girmiştir.

Robotik kodlama eğitimiyle öğrencilerin yalnızca kariyer tercihlerine ışık tutabilmek değil, aynı zamanda da öğrencilerin analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek, yaratıcılıklarını artırmak amaçlanmaktadır. Robotik kodlama eğitiminin motor becerilere katkı sağladığı ve beyin fonksiyonlarını da geliştirdiği araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

  • Analitik Düşünme Becerileri ve Problem Çözme Yeteneği

Robotik kodlama eğitimi ile scratch, python gibi kodlama programları öğretilir. bu sayede öğrenciler sadece teknolojiyi kullanan değil teknolojiyi geliştiren bireyler olması hedeflenmektedir. Bu uygulamalar içerisindeki problem analizi, analizi yapılan problemin bir algoritma karakteristiği içerisinde düzenli ve sistematik olarak ifade edilmesi, meydana getirilen algoritmanın akış şeması içerisinde görsel olarak ve işlevleri önceden tanımlanmış simgelerle şekillendirilmesi öğrencilerin düşünme becerilerini geliştiren ve etkileyen işlem adımları olarak öne çıkmıştır. Bu noktadan da yola çıkarak kodlama eğitiminin mümkün oldukça erken yaşlarda başlanması son derece önemlidir.  

  • Öz Düzenleme, Sorumluluk ve İşbirliği

Kodlama eğitimindeki bireysel öğrenme süreci öğrencilerin daha fazla sorumluluk almasını ve öğrenme sürecinde daha etkin olmasını sağlamaktadır. İşbirliği sayesinde öğrenciler birbirlerine yardımcı olarak ve birlikte projeler geliştirerek, yaptıklarını paylaşarak işbirlikçi öğrenme sürecini uygularlar. 

Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifikası İçin Hemen Tıkla…

Robotik kodlama eğitiminde çocuklara yönelik çeşitli paket programlar geliştirilmiştir. Bu programlara örnek olarak eğlenceli bir şekilde animasyon hazırlamaya yarayan Flip Boom Classic programını ya da 3D animasyon yapılabilen Crazytalk, 3D animasyon yapılabilen programı verebiliriz. Bu programda yaratılan karakterler yüz ifadeleri ile senkronize edilebilmektedir. Yine çocuklara yönelik bir programlama programı Scratch algoritmanın öğrenilmesini oldukça kolay ve eğlenceli hale getirmektedir.

Çocukların, akıllı cihazlar ve bilgisayarla tanışmaları kaçınılmaz bir sondur. Dikkat edilmesi gereken bu cihazlarla geçirdikleri süreler ve hangi amaçla kullandıklarıdır. Robotik Kodlama sayesinde çocukların bu cihazlarla geçirdikleri süreler, olumsuz etkiler ortadan kaldırılarak onların gelişimlerine olumlu olabilecek bir hale dönüştürebilir.

Erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler. Ayrıca robotik kodlama ile de tanışan çocukların makinaların nasıl işlediği konusunda da temelleri oluşmaktadır. Bu sebeple zihinsel olarak bu yönde gelişmeleri, onların kodlama konusunda ileri yaşlarda daha başarılı olmalarını sağlamaktadır.

Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifika Programına katılmak için +90 530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Ya da aşağıda linki tıklayarak satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifika Programı

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X