Masal Anlatıcılığı Eğitimi Sertifikası

Masal Anlatıcılığı Eğitimi Sertifikası Masal anlatıcılığı eğitiminde yaş gruplarının gelişimsel özelliklilerine göre masal seçmeyi ve masalı o yaşa göre anlatmayı öğreneceğiz. Masal anlatıcılığı eğitiminde farklı gruplara uygun masal oyunları ve ritüeller ile masal saatlerimizi nasıl daha zengin hale getireceğimizin yollarını deneyimleyeceğiz. 

Sözel ve kültürel belleğin en önemli taşıyıcılarından olan hikaye ve masallar, ait oldukları toplumların kadim geleneklerinden enstantaneler ile dinleyicileri cezbeder. Her yaş grubunun merak, keyifle dinlediği hikaye ve masallar, özellikle çocuklar üzerinde pozitif etkiye sahiptir.

Geçmişten bugüne bakıldığında masal ve hikâye anlatıcıları; vaiz ve meddahlar, yaratıcı ve aktarıcı masal anlatıcıları, masal anaları ya da ataları gibi birden fazla sınıflandırmaya tabi tutulsa da bugün Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi çatısı altında toplanan bu deneyim ticari hayatta da kullanılan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Hikaye ve Masal Anlatıcılığı İş dünyasında yaratıcı çözümler üretmek, iletişimde etkili olmak, mesleğinde bir adım öne çıkmak isteyen bireylere sunulan bir eğitim modelidir. 

Masal anlatıcılarının ses tonlarının yanı sıra diksiyon, kelime bilgisi, alanına hâkimiyeti ve son olarak görünümü de masal ve hikâyelerin aktarımını etkileyen faktörler arasında sayılmaktadır.

Çocukların eğlendirilmesi ve çocuklarda davranış değişiklikleri oluşturmak üzere kurgulanmış gibi görünse de reel dünyada kendisine yer bulan masal ve hikâye anlatıcıları hem bulundukları çağ ile bağlantı kurmakta hem de kadim öğretilerin bugüne taşınmaktadır.

Masal ve hikayeye ait detayları içeren Masal ve Hikaye Anlatıcılığı anlatım biçim ve teknikleri, beden dili farkındalığı, mekansal uzamlar ve hafıza teknikleri barındırmaktadır.

Masal Anlatıcılığı Eğitimi Sertifika Programı Kimler İçindir?

  • Doğru masal ve hikayenin doğru yaş grubuna sunmak isteyen,
  • İş yaşamında etkili bir izlenim ile adından söz ettirmek isteyen,
  • Etkili ders anlatımı ile öğrencilerinin dikkatini çekmek isteyen, 
  • Çocuklarının dünyasına temas etmek isteyen
      • Öğretmenler,
      • Öğretmen adayları,
      • Üniversite öğrencileri,
      • Anne-babalar,
      • Anlatmayı seven ve Hikaye masal anlatıcılığına ilgi duyan Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi ile hayallerini gerçekleştirmek isteyen herkes katılabilir. Katılım için herhangi bir önkoşul yoktur. 

Geçmişi mitolojik döneme kadar uzanan Masal ve Hikaye Anlatıcılığı, genellikle çocukların eğlendirilmesi ve çocuklarda davranış değişiklikleri oluşturmak üzere kurgulanmıştır. Reel dünyada masal ve hikaye anlatıcıları hem bulundukları çağ ile bağlantı kurmakta hem de kadim öğretilerin bugüne taşınmaktadır.

Çocuklarımızın anlatımlarını güçlendirmek, öğretici olmak,  geleceğe hazırlama ve geleceklerini inşa etmeleri yolunda insanlığın en kadim becerilerinden biri olarak tanımlanabilmektedir. Günümüzde eğitim ve sosyal ortamlarda en etkili şekilde masal ve hikayelere yer verilmektedir.

Sözel ve kültürel belleğin en önemli taşıyıcılarından olan hikaye ve masallar, ait oldukları toplumların kadim geleneklerinden enstantaneler ile dinleyicileri cezbeder. Her yaş grubunun merak ve keyifle dinlediği hikaye ve masallar, özellikle çocuklar üzerinde pozitif etkiye sahiptir.

Hikaye ve Masallar ortaya çıktıkları dönemin töre ve gerçekleri hakkında bilgi verirken, alışkanlık ve toplumsal normların anlatılar yoluyla nesillere aktarılmasında da rol oynar.

Koç Eğitim Sertifika sitemiz üzerinden Masal Anlatıcılığı Eğitimi SertifikasıProgramına Katılmak için Hemen Ara… +90 530 354 96 66 yada aşağıda yer alan linke tıklayıp eğitimi dahil olabilirsiniz.

Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitimi Sertifikası

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X