İşaret Dili Sertifika Programı

Açıklama

İŞARET DİLİ SERTİFİKA PROGRAMI

İşaret dili sertifika programı ; çalışmakta olduğunuz ya da çalışmak istediğiniz kurumlarda sizleri bir adım daha ileriye taşıyacaktır.

İşaret Dili, işitme engellilerce kullanılan, duygu, düşünce, istek ve ihtiyaçların ifade edilmesi amacıyla görsel ve jestsel biçime dayanan dili ifade etmektedir. Farklı ülkelerin farklı işaret dilleri vardır. Her işaret dilinin kendine özgü dil bilgisi kuralları olduğu gibi, her kavram için kullanılan işaretler de kendi kullanıcıları arasında ortaktır.

Türk işaret dili hakkında, en önemli adımlardan biri 1 Temmuz 2005’te Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen 5378 sayılı “Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”dur. Engellilerin ayrımcılık görmemesi esasına dayandırılan bu kanun, Türk İşaret Dili’ni ilgilendiren ve ‘Türk İşaret Dili’ ibaresinin geçtiği Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çıkan ilk kanundur.

İşaret Dili Sertifika Programı Kayıt Tarihleri: Bu eğitimi isterseniz VIP olarak bire bir alabilirsiniz.

EĞİTİM TARİHLERİ: Eğitim tarihleri katılımcı ile birlikte oluşturulacaktır.Uzaktan Eğitim Sistemimize Her Gün Kayıt Alınmaktadır.

Eğitimin Süresi/Saati: 120 saat Eğitimin Süresi : toplam 120 saatlik Eğitmenlik Sertifikası

İşaret Dili Eğitimi Sertifikasıyla

  • Halk Eğitim Merkezlerinde İşaret Dili kursu vermek için bazı halk eğitimler 120 saatlik MEB Onaylı sertifika istemektedir.Bazı Halk eğitimler ise Derneklerin,Üniversitelerin veya özel kuruluşların verdiği sertifika veya belgeyi kabul etmektedir.
  • İşaret dili sertifika programı alanlar Noterlerde yeminli tercüman olarak görev alabilirler.(İşitme Engelli Notere müracaat ettiği zaman)
  • İşaret Dili Sertifika programıyla Adliyelerde işaret dili bilirkişisi olarak görev alabilirler.(İşitme Engelli müracaat ettiği zaman)
  • İşaret Dili Sertifika programıyla Bazı dernek veya STK’nın işaret dili ile ilgili projelerinde proje süresi boyunca görev alabilirler.

Bunlara ek olarak; özel bir okul da, etüt merkezinde, kalabalık bölgelerdeki otellerde, yüz yüze satış-pazarlama faaliyetleri yürüte firmalarda ve buna benzer birçok kurum/kuruluşlarda sizleri rakiplerinize oranla daha avantajlı duruma getirecektir.

Devlet Üniversitesi Onaylı Sertifika

İşaret Dili Sertifika Programı

1,750.00 

1,750.00 

Adet
Sepete Ekle

VAR

VAR

VAR

ÜNİVERSİTE ONAYLI

ÖMÜR BOYU

ÖMÜR BOYU ERİŞİM

X