Beden Dili Uzmanlık Eğitimi

Açıklama

Beden Dili Uzmanlık Eğitimi

 

İşaret dili işitme veya konuşma engellilerin aralarında iletişim kurabilmek için el hareketlerini, yüz mimiklerini ve bir bütün olarak vücut dilini kullanarak oluşturdukları sessiz, görsel bir dildir. İnsanlar bu dili bilmediği için karşılıklı iletişim kurulamıyor. Bu durum işitme engellilerin istihdam, eğitim, sağlık, sosyalleşme, ifade ve düşünce özgürlüğü gibi en temel insan haklarına erişimini engelliyor.

İşaret diliişitme engelli bireylerle iletişim kurmak için oldukça önemli ve gereklidir. Fakat insanlar tam anlamıyla bu konuda bilinçlendirilemediği için işitme engelli insanlar birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadır.

İşitme engellilerin karşılaştığı birçok sorunun temelinde engelsiz insanların onlarla iletişim kuramaması yatıyor. Bu nedenle omur boyu eğitim olarak bizlerde bu alanda devlet üniversitesi onaylı İşaret dili Eğitimi sertifika programı başlattık.

         

 İşaret dili sertifika programını başarı ile tamamlayıp üniversite onaylı sertifikanızı aldıktan sonra sizlerde kamu ve özel kurumlarda çalışabilirsiniz. Yeni bir meslek sahibi olabilirsiniz. İsterseniz işaret dili sertifika programına online olarak da katılabilirsiniz. Online işaret dili sertifika programınızı güvenli altyapımızla omurboyundan alabilirsiniz. 

 

İşaret dili nedir? İşaret dili eğitimi nedir? İşaret dili eğitimi sertifikası nereden alınır? İşaret deli eğitimi sertifikası kaç saatlik eğitimdir? İşaret dili eğitimini kimler alabilir? İşaret dili eğitimine kayıt olmak için iletişime geçiniz.

 

Ülkemizde İşitme Engelliler Federasyonu verilerine göre 2.5 milyon, Birleşmiş Milletler verilerine göre ise 3 milyon işitme engelli bulunmaktadır. İşaret dili ülke ve yörelere göre farklılık göstermektedir. Ülkemizde geçerliliği olan ulusal işaret dilini öğreterek işitme engelli bireyleri anlayarak hayatı onlar için daha yaşanabilir hale getirmeyi aynı zamanda katılımcılarımızın kamu ve özel sektörde istihdam şansını arttıracak bir şekilde meslek edinmesini amaçlıyoruz.

  

  • Kontenjan: Maksimum 15 kişi ile sınırlıdır.
  • Eğitimin Ücreti: 1050 TL
  • Eğitimin Süresi: Toplam 120 saat Eğitim ve Sertifika
  • Kredi Kartına: 9 Taksit imkanı
  • Alacağınız Belgeler:  Üniversite Onaylı Sertifika verilecektir.
  • Bilgi ve Kayıt: 0322 234 9 234 ve 0507 204 61 82 ve 0507 204 61 83
  • Eğitim İşleyişi: Uzaktan Eğitim Teknolojisi İle Online

 

İşaret Dili Nedir? 

       İşaret dili, işitme engelli kişilerin birbirleriyle iletişim kurabilmeleri için el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dildir.

İşaret diliİşitme ve konuşma engelliler tarafından kullanılan el hareketlerini ve yüz mimiklerini içeren görsel bir dildir.

 

İŞARET DİLİ EĞİTİMİNİN AMACI NEDİR?

  • İşitme ve konuşma engelli bireylerin toplumda iletişim olanaklarını arttırabilmek,
  • İşaret dilini bilenlerin sayısının arttırılmasını sağlamak,
  • İş yaşamlarında işitme engellilerle karşılaşmalarında onların ihtiyaçlarını kolaylıkla iletişim yolu olan işaret diliyle sağlama yeteneği kazandırmak.

 

İşaret Dili Temel Eğitim Sertifikası ile Neler Yapabilirsiniz, nerelerde çalışabilirsiniz?

  • Halk Eğitim Merkezlerinde İşaret Dili kursu vermek için bazı halk eğitimler 120 saatlik MEB Onaylı sertifika istemektedir. Bazı Halk eğitimler ise Derneklerin, Üniversitelerin veya özel kuruluşların verdiği sertifika veya belgeyi kabul etmektedir.
  • Noterlerde yeminli tercüman olarak görev alabilirler. (İşitme Engelli Notere müracaat ettiği zaman)
  • Adliyelerde işaret dili bilirkişisi olarak görev alabilirler. (İşitme Engelli müracaat ettiği zaman)
  • Bazı dernek veya STK’nın işaret dili ile ilgili projelerinde proje süresi boyunca görev alabilirler.

 

İŞARET DİLİ EĞTİMİNE KİMLER KATILABİLİR?

En az okur yazarlık seviyesinde diploma sahibi olanlar, İşaret Dili Sertifikası almak isteyenler, İşaret Dili ile ilgili kendini geliştirmek isteyenler, Kişisel Gelişimde başarıyı hedefleyenler, İşaret dilini mesleki hayatında (eczane, adliye, okul, hastane, tüm kamu kuruluşları ve bakanlıklar… vb.) kullanmak isteyenler, Kendi yetenekleri doğrultusunda işitme engelliler ile iletişim kurup yardımcı olmak isteyenler, Engelliler ile ilgili projelerinde işitme engelliler ile konuşabiliyor olmak isteyenler katılabilir.

Beden Dili Uzmanlık Eğitimi

1,750.00 

1,750.00 

Adet
Sepete Ekle

VAR

VAR

VAR

ÜNİVERSİTE ONAYLI

ÖMÜR BOYU

ÖMÜR BOYU ERİŞİM

X